Keszthelyi-hegység – Padkő

Keszthelyi-hegység - Pad-kövi kilátóA Pad-kövi kilátó a Keszthelyi-hegység déli részén, a 408 m-es dombtetőn található.
A kilátó melletti kis tisztáson a Zala megyei turisták három kopjafát állítottak fel a megye kiváló túrázóinak emlékére. Közöttük a legfiatalabb Buruczky Ferenc meteorológus, aki 29 éves korában hunyt el.


A megye szülöttjeként aktív résztvevője volt a zalai túraéletnek, térképrajzolásban, túraszervezésben, utak kijelölésben dolgozott. Budapesti egyetemistaként kapcsolódott be szakosztályunk (BEAC Természetjárók) életébe, itt nevelődött igazi természetbaráttá. Sok hazai és külföldi túránkon vett részt, lelkes teljesítménytúrázó, túraszervező és túravezető volt.

A kilátó a heviz-info.hu oldalon.
A kilátó és környéke kedvenc célpontja a túrázni vágyóknak – padokkal, pihenőhelyekkel.

A közelben: Keszthelyi-hegység – Büdüskúti arborétumKeszthelyi-hegység - Büdüskúti arborétum
Büdöskútpuszta ma kedvelt kirándulóhely a turisták körében. A pihenő és esőbeálló a hegység belső, központi helyén található, turistautak kereszteződési pontjában (piros, sárga, zöld, erdészeti útvonal). A pihenőhelyen asztal-pad garnitúra, ismertetőtábla és egy esőbeálló található.
A természetvédelmi terület az egykor itt található forrásról kapta nevét. A forrás bauxitbányászat miatt sajnos elapadt.

Panoráma a Padkövi kilátóból

• Vonyarcvashegy Szent Mihály dombtól induló zöld kereszt jelzésen, majd jobbra a zöld háromszög jelzésen érjük el a kilátót.
• A Büdöskúti pihenőtől a zöld háromszög jelzést követve.
• A kilátóhely Büdöskútpuszta közvetlen közelében található, így szinte bármelyik útvonalon megközelíthető (sárga, zöld, piros).