BalatongyörökA település a tó egyik legszebb pontján fekszik: a természeti táj változatos szépségét a környező hegyek és erdők érintetlensége, a lágy domboldalak, a kilátókról nyíló panoráma, a Balaton izgalmas vízi világa adja meg.
Ősi múltja, az évszázadok alatt kialakult népi építészet és a XX. század lendületes fejlődése adta a régi és az új együttélését, amely a virágoktól pompázó utcákkal párosulva mesebelivé varázsolja a községet.


A balatongyöröki Szépkilátóról a legszebb balatoni panoráma tárul a szemlélődő elé. Számtalan költőt, többek között Eötvös Károlyt is megihlette ez a táj. Gyermekmedencés, vízicsúszdás strandja – mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt szinte minden sportágban szórakozási lehetőséget nyújt – a leggondozottabb, legtisztább vizű balatoni strandok közé tartozik. A szőlőhegyek zamatos borai, a borkóstoltatás hagyománya, a hangulatos vendéglők ételei, a falu sokféle turisztikai szolgáltatása, a szálláslehetőségek színvonalas kínálata, a tavasztól őszig tartó programok felkeltik az érdeklődést. A kirándulást kedvelők kényelmes gyalogtúrát tehetnek a falut átölelő Keszthelyi-hegységben, ahol számtalan védett növényritkaságban gyönyörködhetnek, ezenkívül autóspihenő, esőház, szalonnasütők, kilátók teszik komfortosabbá a kikapcsolódást. Horgászás szempontjából a leghosszabb partszakasza Balatongyöröknek van. A júliusi borfesztivál, az augusztusi boros forgatag, a szeptemberi szüreti mulatság, felvonulás a környékből több ezer érdeklődőt vonz. Balatongyörökön a szabadidő eltöltésének gazdag kínálata, a pihenést, kikapcsolódást szolgáló atmoszférája hívja és várja a vendégeket.

Balatongyöröki szállások
6.40, 7.20, 8.00, 8.40, 9.20, 10.00, 10.40, 11.20, 12.00, 12.40, 13.20, 14.00, 14.40, 15.20, 16.00, 16.40, 17.20, 18.00, 18.40, 19.20, 20.00, 20.40, 21.20

Balatongyöröki strand
Balatongyöröki strandA kiváló adottságokkal rendelkező strandon évek óta szervezett szörf és vitorlásoktatás folyik.
A vízi sportok és a fürdőzés, napozás kedvelői a strandon az egyik legszebb panorámával is gazdagodhatnak, hiszen csodás kilátás nyílik Balatongyörök strandjáról a Szigligeti öbölre, a Badacsonyra.

Balatongyörök térképe
Balatongyörök térképe

Balatongyöröki programok
A Balaton és környéke hazánk talán egyik legszebb vidéke. A Balaton, a Hévízi-tó, a Keszthelyi-hegység és a Balaton-felvidék kínálta élményeket változatos és gazdag programok fokozzák tovább. Koncertek, gasztronómiai fesztiválok, hagyományőrző képzőművészeti kiállítások és folklórprogramok színes tárháza, izgalmas sportrendezvények varázsolnak kicsik-nagyok arcára mosolyt, kínálnak tartalmas felüdülést és feledhetetlen pillanatokat.

Balatongyöröki kirándulások
Balatongyörök  - SzépkilátóA 71-es útnál fekszik a 140 méter tengerszint feletti magasságú Szépkilátó. Egykor Kápolna-dombnak hívták (aljában a domonkos rend kolostora állt).

Balatongyörök – Tourinform iroda
Balatongyörök Tourinform Irodája 2009. július 4-én nyílt meg a Jüngling Zoltán Közösségi Házban (Balatongyörök, Kossuth L. u. 64.). 2007-től Információs Irodaként üzemelt a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület koordinálásával. Az iroda szezonálisan működik, munkatársai június 15. és július 31. között, hétfőtől péntekig 9–17 óráig, szombat és vasárnap 9–14 óráig állnak a turisták rendelkezésére.